Het installeren is erg simpel en duurt ca 15-20 minuten.

Systeem Vereisten:
  • RackStar OS 1 Installatie CD (download hier)
  • Een Webserver (systeem vereisten)
  • Monitor, toetsenbord en (interne of externe) CD/DVD ROM drive

Step 1: Correcte schijf instellingen
    Het is erg belangrijk dat u uw harddisks correct aansluit. Indien u SATA/SCSI schijven gebruikt zal het systeem 'sda', 'sdb', 'sdc' gebruiken. U hoeft dan waarschijnlijk niets te doen.
    Als u IDE schijven gebruikt moet u ze op een van de volgende manieren aansluiten:
  • Single Drive - Als u maar 1 schijf gebruikt, zorg er dan voor dat deze als MASTER is aangesloten het PRIMAIRE IDE kanaal.
  • RAID0 & RAID1 - Als u RAID0/1 met 2 schijven wenst te gebruiken, zorg er dan voor dat de primaire schijf als MASTER op het PRIMAIRE IDE kanaal is aangesloten. De secundaire schijf moet als MASTER worden aangesloten op het SECUNDAIRE IDE kanaal. Een optionele interne CD/DVD-ROM kan op elk kanaal worden aangesloten, maar dient SLAVE te zijn.
  • RAID5 - Als u RAID5 met 3 schijven wenst te gebruiken, zorg er dan voor dat de primaire schijf als MASTER op het PRIMAIRE IDE kanaal is aangesloten. De secundaire schijf moet als SLAVE worden aangesloten op het PRIMAIRE IDE kanaal. De tertiare schijf moet als MASTER worden aangesloten op het SECUNDAIRE IDE kanaal. Een optionele interne CD/DVD-ROM moet als SLAVE op het SECUNDAIRE IDE kanaal worden aangesloten.

Step 2: Zorg er voor dat uw systeem van CD opstart
    Als u de ISO gedownload heeft, dubbel click er dan op. Open het met uw favoriete band programma. Het programma herkent het hoogstwaarschijnlijk als een CD image. Brand de ISO als zodanig. Als u dit gedaan heeft, stopt u de CD in uw server. Reboot de server en login op de bios.

LET OP: Als u een EXTERNE USB CD/DVD-ROM drive gebruikt, zet dan alle USB poorten aan in de bios. Sla de instellingen op en reboot. Log nogmaals in op de BIOS.

Ga naar de "boot" pagina van de bios. Selecteer uw CD/DVD-ROM drive als primaire boot apparaat. Als secundair apparaat, selecteer uw primaire harddisk. Als u hardware RAID gebruikt, selecteer dit hardware RAID apparaat. Sla de instellingen op. Uw server zal eerst van de installatie CDROM opstarten, vervolgens van de (te installeren) harddisk. Als u de instellingen opslaat zal het systeem rebooten en van de installatie CD opstarten.

Step 3: Installatie
    U zult een welkomsscherm zien waar u uit diverse RAID opties kunt kiezen.

LET OP: Als u een hardware RAID controller gebruikt 'ziet' het systeem alle schijven als 1 schijf. Selecteer daarom de 'single drive' optie. Uw systeem maakt nog steeds gebruik van de RAID functionaliteit, maar dit wordt door de hardware controller afgehandeld en niet door software RAID.

Voer het nummer van uw keuze in en druk op [ENTER]. U hoeft verder niets te doen. Na ongeveer 15 minuten zal het systeem de CD uitwerpen waarna u gevraagd wordt het systeem te rebooten. Verwijder de CD en druk op [ENTER].

Step 4: Initiële Configuratie
    De server zal nu opnieuw opstarten. Als u het welkomsscherm van de CD nogmaals ziet dan heeft u de CD vergeten te verwijderen. Haal deze uit de CD/DVD-ROM drive en reboot.
    Als het goed is ziet u een boot scherm, zwart met een rood Rackstar logo. Het systeem zal zelf doorstarten. U zult een hele hoop tekst zien. Negeer dit. Na enige minuten zult u een configuratie scherm zien waar u om netwerk configuratie wordt gevraagd.

• LET OP: Deze configuratie wizard heeft een time out van 2 minuten. Als u niet snel genoeg reageert zal het systeem verder gaan met opstarten. Als u het systeem herstart zult u de configuratie wizard nogmaals zien.

Voer het IP adres in, [ENTER], netmask, [ENTER], gateway, [ENTER]. Het systeem zal enige basis onderdelen opnieuw opstarten. Als het om een username en password vraagt (login prompt), voer dan het IP adres van de server in in uw browser. Het initiële configuratie scherm zal verschijnen.

Lees a.u.b. de licensie overeenkomst door en accepteer deze.
    Geef de hostnaam, domein naam, nameservers en password in. U kunt ook de tijdzone ingeven. Klik op het > icoon om verder te gaan.
    KLAAR! U wordt bedankt voor het configureren van de Rackstar software en u wordt er aan herinnerd de StarLinQ update feature te gebruiken. Klik op > om verder te gaan.

Step 5: Optionële Configuratie en Veiligheids Updates
    U ziet een login scherm. 'admin' is de gebruikersnaam. Het wachtwoord is wat u zojuist heeft ingevoerd. Als u 'secure' aanzet met inloggen zult u een waarschuwing zien. Negeer deze (u kunt eventueel uw eigen certificaat inladen als u wilt).
    U bent nu ingelogd. Klik op "Netwerk Services" aan de linker zijde. Zet de services aan die u nodig heeft zoals bijvoorbeeld FTP en DNS, etc.

LET OP: U wordt geadviseerd services die u niet gebruikt UIT TE SCHAKELEN.

Klik vervolgens op de StarLinQ tab bovenaan. Klik op "Rackstar Updates", "Controleer Nu". Dit kan enkele minuten duren. Installeer de patches die u ziet.

Klaar is kees! Veel plezier met uw nieuwe server!

Professioneel Support
    Support Forum
    Development Network
    StarLinQ
    Installation HOW-TO
    RAQ Installation HOW-TO
    F.A.Q.

•

[ Home | Informatie | Producten | Downloads | Support | Hosting | Contact ]

zakelijke telefonie | Hosted VoIP | SIP trunk | VoIP provider | Algemene Voorwaarden | 088/ 0800/ 0900 nummers | Onbeperkt Bellen | Onbeperkt Mobiel Bellen | SIM Only zakelijk | Internet en Bellen| VoIP| VoIP service | VoIP provider | IP PBX | ISDN30 | 0800 nummer | 088 nummer | Internationaal Bellen| Hosted VoIP| Zakelijke Mobiel abonnement| Goedkoper bellen